Olisipa meillä ihmisillä samanlainen näkyvä kojelauta kuin autossa johon piuhat tuovat tietoa! Mikä on kudosten happipitoisuus? Onko soluilla nestevajausta? Onko hengitykseni rauhallista vai pinnallista? Pitääkö maksaa puhdistaa? Entä sydän, munuaiset? Mitä niille kuuluu? Tulehdusarvot kehossani?
Kaikki nämä tiedot kulkeutuvat tulkittavaksi samalle aivoalueelle, joka muodostaa eräänlaisen sisäisen kojelaudan. Meidän piuhat eli hermosto jakaantuu kahteen osaan: sympaattiseen, joka saa meidät toimintakykyisiksi päiväsaikaan eli stressin hyvä puoli ja tahdosta riippumattomaan, parasympaattiseen hermostoon. Se on läheisesti yhteydessä hyvin toimivaan ruoansulatus- ja immuunijärjestelmään, unen laatuun, sydämeen sekä tasapainoiseen hengitykseen. Lisäksi parasympaattinen hermosto liittyy tutkimusten mukaan tulehdustasojen madaltumiseen koko kehossa ((esim. autoimmuunisairaudet) vagus-eli kiertäjähermon kautta.
Tällä Anatomia&Jooga osuudella tarkastelemme kansantajuisesti tämän nerokkaan systeemin toimintaa. Miten mieli ja keho alkaa korjata stressin aikana aiheutunutta elimistön ja solutason epätasapainoa? Erityisesti yöaikaan tapahtuva korjaaminen ja tasapainottuminen on meille elintärkeää.
Kansantajuinen anatominen katsaus tähän teemaan 9.30 -10.30 ja sen jälkeen jatkamme joogaharjoituksilla kohdennettuna hermoston toiminnan hallintaan 10.45-12.30.
Hinta 60€
Joogaharjoitukset Päivi Nelimarkka, iyengarjoogaopettaja Junior II. Hän myös suorittanut kolmevuotisen joogaterapiakoulutuksen 2012-2014.
Hermoston anatomiaa ja toimintaa selvittelee psykofyysisen koulutuksen saanut fysioterapeutti Pirjo Välimäki.