Anatomia&Jooga: Levon ja rauhoittumisen merkitys terveydellesi.

7.3.2020 klo 10:00 - 13:00

Vagushermoa (kiertäjähermo) kutsutaan suureksi, ihmeelliseksi kehon suojelijaksi, koska se pitää yllä tasapainoa hermoston, hormonitoiminnan ja kehon puolustuksesta vastaavan immuunijärjestelmän välillä. Vagushermo on osa autonomista parasympaattista hermostoa. Se säätelee sydämen sykettä, sisäelinten toimintaa, ruoansulatusta ja toimii parhaiten levossa. Riippumattomaan hermostoon ei juurikaan voi vaikuttaa, mutta syvä, rauhallinen hengitys tarjoaa keinon vagushermon aktivoimiseen ja edelleen kehon rauhoittumiseen. Tällä kaikella on suojaava vaikutus terveyteen.
Tällä Anatomia&Jooga osuudella tarkastelemme miten parhaiten pystyisimme huoltamaan ja pitämään balanssissa tätä nerokasta systeemiä.
Kansantajuinen anatominen katsaus vagushermon toimintaan kl. 10.00-11.00 jonka jälkeen jatkamme aiheeseen liittyvillä jooga-ja hengitysharjoituksilla kl.11.15-13.00.
Hinta 55€
https://holvi.com/shop/YogaStore
Hermoston anatomiaa ja toimintaa selvittelee psykofyysisen koulutuksen saanut fysioterapeutti Pirjo Välimäki. Joogaharjoituksen ohjaa Päivi Nelimarkka, iyengarjoogan opettaja Junior 2.

Hän on myös suorittanut kolmevuotisen joogaterapiakoulutuksen Kööpenhaminassa 2012-2014.

Ilmoittaudu
< Takaisin kalenteriin